day 5-9
Mango puree
Resepi :
Manggo(pilh yg manis2)+ebm/air
*blend(xperlu kukus)
*tapis (jika perlu)
*masukkan dalam 4 sudu dalam satu bekas
*letak dalam fridge
time makan keluarkan dan stimkan balik. boleh je gune apa2 steamer
ps: Zinnirah suke,sebab warna terang n manis kot.macam biase ternganga2 mulut,momi memang over terlebih kalau tgk zinnirah makan.
Mango puree
Resepi :
Manggo(pilh yg manis2)+ebm/air
*blend(xperlu kukus)
*tapis (jika perlu)
*masukkan dalam 4 sudu dalam satu bekas
*letak dalam fridge
time makan keluarkan dan stimkan balik. boleh je gune apa2 steamer
ps: Zinnirah suke,sebab warna terang n manis kot.macam biase ternganga2 mulut,momi memang over terlebih kalau tgk zinnirah makan.
Extraa Virgin Olive Oil(EVOO)
Disebabkan #annurzinnirah punye berat dah graph merah doktor n misi suggest suruh letakkan apa2 minyak/majerin/planta dalam setiap masakan. Selepas beberapa hari momi buat kajian(pergh),akhirnya momi memilih evoo ni sebagai penambah berat zinnirah(insyaALLAH). Jadi every makanan zinnirah yg siap di masak, selepas di panaskan,sebelum suap zinnirah, momi akan titikkan evoo.
Evoo ni memang kene letak lepas makanan masak, supaya khasiat nya tak hilang, ada juga olive yang guna untuk menumis, tapi bukan Evoo la (ada tulis kat botol kalau nak pilih)
Disebabkan #annurzinnirah punye berat dah graph merah doktor n misi suggest suruh letakkan apa2 minyak/majerin/planta dalam setiap masakan. Selepas beberapa hari momi buat kajian(pergh),akhirnya momi memilih evoo ni sebagai penambah berat zinnirah(insyaALLAH). Jadi every makanan zinnirah yg siap di masak, selepas di panaskan,sebelum suap zinnirah, momi akan titikkan evoo.
Evoo ni memang kene letak lepas makanan masak, supaya khasiat nya tak hilang, ada juga olive yang guna untuk menumis, tapi bukan Evoo la (ada tulis kat botol kalau nak pilih)
No comments:
Post a Comment